1. jul. 2016

Sommersvermeri


For tida er inspirasjonen min svært opptatt av natur og landskap. Dette maleriet ble påbegynt i fjor, men først fullført for et par dager siden. Det gjorde det også mulig å ta i bruk maleteknikker som bare kan brukes på ei tørr malingsoverflate.

Noe annet bør også nevnes. Jeg hadde nylig kommet fra Valencia-regionens sollys og farger; og ble mer enn tidligere slått av de store forskjellene i farger mellom arktiske Tromsø og det nærmest subtropiske sør-Spania. Blant annet at de varme fargene her nord, synes å ha et hint av blått i normalt dagslys. 

Om motivet er det ikke mye å si. Det er et sommerlandskap som man kan vandre ut i, og der også tankene kan vandre fritt. Hovedtrekkene i motivet er for øvrig hentet fra en sti på nordre del av Tromsøya i Troms. 

En sti kan føre til så mye. Jeg har tidligere vært inne på at landskapsmotiv noen ganger er en form for virkelighetsflukt for meg, og i dagens gale verden -- såvel politisk som økonomisk -- kan det ligge helsebot i slik flukt. Men det gjelder alltid å vende tilbake til virkeligheten etterpå, selv om det kan være vanskelig av og til ;) 

Ha en fin sommer!
  

"Sommersvermeri, Jan R. Iversen, olje på plate, 60 x 40 cm, 2015 - 16 ©


Ingen kommentarer: