18. sep. 2016

Årstidene og oss ;)

En entusiast en dag i april
Langs kysten i nord er det ofte store og raske endringer i været. En dag i januar kan man grynne i snø til hoftene. Et par dager senere i februar, sklir man rundt på skare og is, og kommer seg ikke av flekken uten solide isbrodder. 

Hvem her nord har ikke opplevd alle fire årstider i løpet av en og samme dag i april eller mai? Regn, snø, sol, vind og stille på samme dag. Da virker det som årstidene prøver å overgå hverandre på naturens catwalk.

En entusiast en dag i juli
Humoristisk sett kan vi mennesker på slike dager skilles i tre grupper. "De rabiate" som forbanner naturens luner og som er fast innstilt på å nekte en eventuell gjenfødelse, hvis det skulle medføre at man ble gjenfødt nord for polarsirkelen. 

Den andre gruppa er "de fatalistiske" som på slike dager tenker tunge tanker om sin egen tilværelse, og som lar depresjonens tunge bølger skyve en rundt innendørs; i betryggende avstand fra naturen utenfor. 

Den tredje og siste gruppa består av "de entusiastiske" som "de rabiate" gjerne omtaler som frilufts-galninger. På dager der alle årstidene melder seg på en gang, fyker nemlig "de entusiastiske" ut i skog og mark; ofte med stort smil og kamera i ryggsekken  

Det hender at jeg mentalt er innom alle tre grupper, men det er nok i entusiast-gruppa at jeg føler meg mest hjemme. Regner med at fotoene nedenfor tjener som en dokumentasjon på det ;) 

Januar

Februar 

Mars

April

Mai

Juni

Juli
 
August

September

Oktober 

 November

Desember


"Det lille treet i Tromsømarka", foto, Jan R. Iversen ©


Ingen kommentarer: