21. mar. 2017

På den andre sida


Tenk at du drømmer. Ei merkelig tilstand. I drømmen kan alt skifte fort. Store distanser kan krysses på få sekunder. I det ene øyeblikket er du her. I neste øyeblikk en helt annet sted. Noen ganger i kjente omgivelser. Andre ganger på steder du aldri tidligere har vore. Steder du ikkje en gang visste var til, og kanskje blant menneske du aldri tidligere har møtt.

Logiske sammenhenger og fysiske lover kan opphøre å eksistere. Plutselig flyver du i lufta eller befinner deg under havoverflata. Kanskje er du tilbake 350 år i tida og sitter sammen med Rembrandt i en solvegg i Amsterdam? Eller du står i ei skyttergrav på vestfronten i første verdenskrig, flykter fra kannibalerSumatra på 1700-tallet eller kanskje er du en eseldriver på en karavane langs Silkevegen frå Kina til Tyrkia på 1500-tallet? Alt er mulig. Slik er drømmene. Av og til.

Drømmen. Et vakkert sted å være. Et spennende sted. Eller et skummelt sted . . . . . . . men uansett et sted som lar oss oppleve ting vi ellers aldri ville opplevd. Og derfor et verdifullt sted

Noe mer trenger æ vel ikkje å si om dette maleriet? ;)  


"På den andre sida", Jan R. Iversen, akryl på lerret, 38 x 46 cm, 2017 © 


Ingen kommentarer: