9. apr. 2017

Krigsgudinnen


I dag er det 9. april. Dagen da Norge i 1940 ble overfalt av nazi-staten Tyskland. I så måte en passende dag for refleksjoner over en annen egenmektig og ekstremt voldelig stat som gjerne overfaller andre land, hvis det tjener deres elite av topp-politikere, milliardærer og multinasjonale selskaper.

Troverdighet på bunn-nivå


For det har skjedd igjen. Enda en gang har USA -- verdens selvoppnevnte enehersker -- angrepet en selvstendig nasjon. Denne gangen Syria. Begrunnelsen var at USA ville straffe Syria for det USA (samt ISIS, Al-Qaida, Saudi-Arabia, Nusra-fronten og andre islamister) mener var et syrisk gassangrep på sivile. Er disse terrorgruppene blitt troverdige aktører? 

USA vil straffe Syria? Har USA som i mange tiår har drept sivile rundt i verden,plutselig blitt en troverdig beskytter av forsvarsløse sivile? Av kvinner og barn? 

Har NRK, TV2, Dagbladet, VG, Aftenposten og andre norske store medier kanskje også "glemt" USAs nylige drap på sivile i Mosul i Irak? Husker de heller ikke Madeleine Albright (utenriksministeren til Bill Clinton) som mente at 500.000 døde irakiske barn var "en pris som var verdt å betale" for krigen som USA -- bakgrunn av ren løgn -- startet mot Irak i 2003?

Historia viser at denne skammelige kynismen og forkjærlighet for vold som virkemiddel, har vært amerikansk politisk kultur og praksis -- også i utenrikspolitikken -- helt siden president Monroes dager. Vold er en iboende del av amerikansk kultur og væremåte, slik filmskaperen Oliver Stone helt korrekt påpeker. Og helt uavhengig om det er demokrater eller republikanere som innehar presidentvervet.

Men til tross for slike ugjendrivelige fakta, velger de fleste europeiske medier, topp-politikere og stemmekveg å "glemme" alt som undergraver amerikansk troverdighet. I tillegg "glemmer" de også mer enn gjerne alle løgner som USA opp gjennom historia har brukt for å legitimere sine kriminelle og folkerettsstridige overfall på andre land.

Løgn på løgn på løgn 


Noen husker kanskje ennå USAs begrunnelser for overfallene på Irak i 1990 og 2003? Da var det løgner om henholdsvis mord på kuvøse-barn og masseødeleggelsesvåpen som ble flittig brukt. Etter samme oppskrift som nazistenes propagandaminister Joseph Goebbels foreskrev for sine propagandister, gjentok også mediene samt USAs og Storbritannias politiske elite løgnene om Irak gang på gang til løgnene var blitt en sannhet i vestlig opinion. 

Denne gangen er det altså Syria som USA angriper, samtidig som påstandene om Syrias bruk av gass mot sivile, gjentas gang på gang. Og det til tross for at FN-komiteen som undersøker hendelsen, så langt mener at gass-angrepet kan tilskrives jihadist'ene (ISIS, Al Qaida, Nusra-fronten, etc). Også fra bl.a. norsk eksperthold punkteres påstandene.

Sett under ett har altså USA nok en gang brutt folkeretten ved å angripe et land uten selv å ha blitt angrepet, og igjen har de gjort det på grunnlag av "informasjon" som ikke har blitt bekreftet av uavhengige aktører som f.eks. FN eller Røde Kors.

Men mangel på bevis spiller som vanlig absolutt ingen rolle for Vesten og størstedelen av vestlige medier, slik den tidligere britiske ambassadøren til Syria, Peter Ford, påpeker.
Det holder med reinspikka løgn eller i beste fall; vage og ubekreftede antakelser.


Trofaste støttespillere


Og hvem stiller så opp og støtter USAs og president Trumps angrep på Syria? Hvem godtar nok en gang at USA ustraffet kan bryte alt av internasjonale lover? Hvem godtar og støtter at USA kan drepe sivile over hele verden; i Irak, i Yemen, i Afghanistan, i Syria, i Libya, osv.? Hvem mangler enda en gang absolutt alt av integritet, respekt for internasjonale lover, redelighet, etikk og hukommelse?  

Jo, selvsagt Europas politiske og økonomiske elite, og størstedelen av vestlige media. Og nok en gang ledes de av de to gamle, blodstenkte imperialist-maktene og USAs forløpere som globale bøller, Storbritannia og Frankrike. 

Og sammen i støtten er selvsagt også Norges alltid like krypende og hykleriske politiske lederskap med Erna Solberg (H), Børge Brende (H), Jonas Gahr Støre (AP), Siv Jensen (FrP), Anniken Huitfeldt (AP), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Schei Grande (V) i spissen. 

Den 7. april skrev Helge Lurås (leder i "Senter for internasjonal og strategisk analyse") på Facebook:

"Da Trump snakket om nytten av et godt forhold til Russland og å sette amerikanske statsborgeres interesser først, ble han fordømt av det liberale etablissementet. Men når han beordrer et folkerettsstridig kryssermissilangrep mot Syria, som høyner spenningen mellom atommakter, basert på ubekreftede anklager om bruk av nervegass, blir han hyllet. Og CNN har sluttet å snakke om at Trump lyver.

Vesten er i en moralsk og intellektuell krise."

Helge Lurås bruker milde formuleringer. Selv ville jeg byttet ordet "krise" med "full forråtnelse" takket være udugelige og etisk gjennomkorrupte topp-politikere gjennom flere tiår. Makter ikke dette vestlige nyliberalistiske pakket å utløse 3. verdenskrig og legge verden øde med atomvåpen, vil ingen makte det.    

Så la da den siste overlevende europeiske eller amerikanske velgeren, som i alle år blåøyd har stemt på denne hykleriske og krigerske banden ved parlamentsvalgene, slukke lyset etter seg og resten av menneskeheten, når det hele er over for godt.


"Krigsgudinnen", Jan R. Iversen, akryl på lerret, 40 x 50 cm, 2016 ©






Ingen kommentarer: