24. juli 2021

Nye okkupanter


Maleriet "Nye okkupanter" kunne like gjerne fått tittelen "Rovdyr-kapitalister i skatteparadis okkuperer mer av Norge med Solberg-regimets hjelp og velsignelse".

Jeg skrev noe om denne samfunns-undergravende utviklinga i min kommentar til maleriet "Det skittengrønne skiftet" som jeg la ut på bloggen i mai. Jeg skal derfor ikke gjenta det her. Vil bare minne om undersøkelsen til Tax Justice Network - Norge.

Den viser at 7 av de 10 største eierselskapene i "norsk" vindkraft eies eller finansieres fra skatteparadis. Dermed taper Norge skatteinntekter, et tap som vanlige folk må dekke inn i framtida via økte avgifter samt nedskjæringer i helse, skole, kultur, samferdsel, pensjoner, osv.
I tillegg bestemte Solberg-regimet i 2013 (og mens FrP ennå var med i regimets topp-ledelse) at vi skattebetalere (altså vi som FrP helst omtaler som "vanlige folk") skulle subsidiere disse skatteparadis-kjeltringene ved å betale økt strømpris og nettleie. 
Slik påla regimet oss å betale for undersjøiske strømkabler som vindkraft-kjeltringene trenger for å selge vindkraften i EU med god fortjeneste. En fortjeneste som de altså i neste omgang kan ta med til et skatteparadis

At Solberg-regimet tapper land og folk på denne måten og begrunner det med et såkalt "grønt skifte", kan best beskrives som et skammelig forsøk på å føre folk bak lyset.

Miljøvernforbundets leder, Kurt Oddekalv, var et hederlig menneske og dermed også en konsekvent motstander av lobbyisme og påvirkning fra investorer og næringsliv på hva forbundet skulle mene. Andre "miljø-organisasjoner" er ikke så god på det. I Miljømagasinet nr. 1, 2019 skrev Oddekalv:
  • Vindkraft blir kalt "fornybar energi". Det er en gedigen løgn, og det er ikke noe "grønt skifte". Miljøvernforbundet får ikke regnestykket til å gå opp. Vindkraft sparer ikke CO2, og er ingen løsning for å stoppe klima-oppvarmingen. I tillegg til å være et klimamessig minusforetak, står vindkraft for enorme ødeleggelser av natur (som ikke kan fornyes), leveområder for fugler og dyr, og viktige rekreasjonsområder for mennesker. 

I Aftenposten 13.juni 2019 viser prof. Odd Helge Gilja til 20 grunner til å være kritisk mot vindkraft. Han konkluderer med:

  • Vi er i ferd med å ødelegge verdifulle og uopprettelige naturområder i landet vårt. Paradoksalt nok forsøker vi å løse et problem ved å lage et enda større problem. Vi er i ferd med å kaste ut barnet med badevannet. Vi må derfor stanse utbyggingen av vindkraft på land før det er for sent.

I Rogalands avis 14. mars 2021 skriver energi-analytikeren Odd Handegård:
  • Elektrifiseringen av Norge er i ferd med å bli vanskelig å forstå for stadig flere. Ekkokammeret i norsk kraftbransje, inkludert konsulentfirma, media og politikere, roper nå så samstemt og så høyt at det politisk interesserte Norge kun hører to ord: Elektrifisering og Klima.

    Men hvordan kan det være mulig å definere Norge som en "klimaversting" når vi er det landet i verden som er kommet lengst, ikke bare når det gjelder elektrifisering, men også når det gjelder produksjon og bruk av fornybar energi?

Redaktør i gruve-info, Svein Lund, viser til at klimaet ikke kan reddes ved å fortsette med naturødeleggelser som f.eks. vindkraftutbygging. Norske politikere og medier hauser stadig opp klima som det viktigste mens naturen / økosystemet får liten oppmerksomhet. Denne slagsida er det store paradokset ved "det grønne skifte" skriver Lund i "Kva før eit grønt skifte?"

  • Det grøne skiftet" blir no omfamna av alle kraft- og gruve-spekulantar, og "fornybare" aksjefond stig til himmels. Da blir utbyggingsinteressene ståande som representantar for det grøne, bærekraftige og miljøvenlige, mens naturvernarar, reindrift og andre som set seg mot naturinngrepa, får stempelet som dei miljøfiendtlige sidan dei ikkje vil godta at naturen må ofrast for klimaet. Jo meir natur vi er villige å ofre, jo meir klimavennlige og grøne er vi.

    Det store spørsmålet er kvifor politikarane våre prioriterer klima over natur. Kan det ha samanheng med at reelle og påståtte klimatiltak gir store utsikter til profitt, mens naturvern blir oppfatta som hinder for kapitalens frie tilgang til å investere overalt der det kan vere pengar å tene?


    Konklusjonen min er at kampanja for "Det grøne skiftet" i første rekke er til gagn for vindkraft- og gruveprofitørar. For klimaet er ho eit bomskot og for naturen er ho ei katastrofe".

Et ekspertpanel, som ble engasjert av Motvind Norge, har nylig ferdigstilt 30 underlagsrapporter som tar for seg ulike sider ved norsk energi-politikk og satsingen på vindkraft. I underlagsrapporten "Naturmangfoldet trues" skrives det:

  • Etablering av vindkraft på land har i stor grad vært utført gjennom hastige avgjørelser, kombinert med svakt beslutningsgrunnlag. Avgjørelsene har vært direkte styrt av økonomiske drivkrefter, og har i mindre, eller fraværende grad tatt hensyn til natur og artsmangfold. (min utheving)

I rapporten "Undervurdert risiko for forurensing" skrives det: 

  • I de siste årene har det vært en økende oppmerksomhet omkring miljøforurensning fra vindturbiner. Dette typen forurensning er skadelig for både miljø og mennesker, og kan i noen tilfeller spres over store avstander. Dette har i tillegg blitt en kilde til stor bekymring og uro blant befolkningen som bor i nærheten av vindkraftverkene. (min utheving)

I rapporten "Et oppsiktsvekkende arealforbruk" skrives det:

  • I løpet av få år har vindkraften forbrukt like mye areal som hundre år med hyttebygging. Bransjen tegner et bilde av arealforbruket som lite og ubetydelig. Samtidig planlegges det i det skjulte en voldsom videre ekspansjon med ytterligere etablering av hundrevis av kilometer med anleggsveier, trafostasjoner og enorme turbiner i våre gjenværende natur- og friluftsområder. (min utheving)

Etter det som er nevnt ovenfor, avslutter jeg denne bloggposten om maleriet "Nye okkupanter" med følgende spørsmål:  

- Er det fortsatt noen som lurer på hvem Solberg-regimet (Høyre, KrF og Venstre) og deres trofaste støttehjul, FrP, betjener? Oss vanlige folk i Norge, eller EU og globale investormiljø / finansielle kjeltringer i skatteparadiser?


"Nye okkupanter", Jan R. Iversen, akryl på lerret, 60 x 80 cm, 2021 ©

 

Les Bjørn Økerns gjennomgang av skadene som vindturbinene påfører naturen - 3. april 2024

 

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det blir så vanskelig og kommentere dette ! For alt som bør sies står i bloggen ! Hvem er det som styrer " globalistene " Noen må være bakmenn ! Dette handler om penger og profitt ? Hvem får norske " tillitsvalgte " til å bryte Grunnloven med et kobbel av jurister som forsvarer bruddene med rettvesen sin godkjennelse ?

Jan R. Iversen sa...

Ja, det handler om penger og profitt samt en politisk ideologi (nyliberalisme - jfr. Thatcher, Friedman, Reagan, EU, m.v.) som tar sikte på å legge alt til rette for nettopp det. Hvis denne ideologien snart ikke avsløres som klodens mest ødeleggende ideologi, ser det mørkt ut for såvel demokrati som natur.