25. okt. 2010

Lurt nok en gang



Det er en følelse alle har opplevd. De som ikke har det, vil komme til å gjøre det. Noen ganger er lykkens gudinner som flyktige månestråler og forsynet har kun en tom hånd å tilby deg.

For de heldige skjer dette kun noen få ganger gjennom livet. For andre er det en hyppig følelse. Dette maleriet tilegnes dem. Kanskje har også flere av dem opplevd å bli kjent med Oda eller en mannlig utgave av arten? :-)

Så over til noen tekniske kommentarer. Ute i maleprosessen begynte jeg å undre meg over at jeg hadde valgt et så stort format som 0,6 x 0,8 m. Etter en stund ble jeg klar over at det var budskapets størrelse - og ikke motivet i seg selv - som hadde spilt inn.

Legg for øvrig også merke til komposisjonen; - en horisontal trekant representert ved de tre hendene som strekkes fram mot hovedpresonen . . . . . og trekantsdramaer trenger vel ingen ytterligere kommentar? Den observante vil også se at den bedratte ikke ser direkte på forsynets hånd, men snarere på en person som står bak og som ikke vises på maleriet. Det antyder at det bak forsynet/skjebnen alltid finnes en annen årsak . . .  

set.
"Bedratt av andre eller seg selv?", 2010, Jan R. Iversen. Olje på lerret, 60 x 80 cm ©

.

Ingen kommentarer: