16. feb. 2018

Ungt svangerskap


Jeg har ikke "svart belte" i å skifte mellom ulike stiler i malerkunsten. Likevel er det spennende å prøve, når inspirasjonen eller anledninga byr seg. Denne gangen bød anledninga seg til et dykk i den ekspresjonistiske malestilen som bl.a. Edvard Munch anvendte.

Forespørselen kom fra en venn på Facebook. Han fortalte at han i lengre tid hadde forsøkt å kjøpe et maleri han hadde falt for. Eieren ønsket imidlertid ikke å selge. Derfor spurte han om jeg kunne male et tilsvarende maleri. Ikke identisk, men ett som liknet i former og farger.  
Å male et motiv etter en ukjent kunstner og uten å kjenne maleriets tittel, er ikke lett. Ut fra maleriet må man forsøke å tolke seg inn i sinnsstemninga til den ukjente kunstneren, ikke minst fordi nettopp følelsene spiller så stor rolle i ekspresjonismen.

Det gikk imidlertid tilfredsstillende og både Facebook-vennen og jeg selv ble vel fornøyd med sluttresultatet. Kommer nok til å male mer i ekspresjonistisk stil igjen. Det ga mersmak å følge følelsene eller sinnsbevegelsene som et talende motiv kan gi.

"Ungt svangerskap", Jan R. Iversen, akryl på lerret, 60 x 80 cm, 2018. ©  

Eies av H. Widding

Ingen kommentarer: