7. feb. 2011

Hvem var H. Johansen?


Min far kjøpte dette maleriet en gang på 50-tallet, men det er trolig malt en gang mellom 1900 og 1940. Som barn hadde jeg stor glede av det, og jeg ser ikke bort fra at det bidro til å tenne min interesse for kunstmaling.

Som det framgår av bildet nedenfor, har jeg god grunn til å tro at motivet er hentet fra Ramfjorden i Troms, nærmere bestemt Sørbotn i Ramfjord. Maleren H. Johansen har jeg imidlertid ikke lyktes med å spore opp. Hvis noen kjenner til denne kunstneren håper jeg å høre fra deg/dere.


H. Johansen, olje på plate, 19??
 
Tillagt i ettertid: Håkon (Hokon) Johansen. Født i Tvedestrand 28.06.1903. Eller Hans Johansen fra Håkøya utenfor Tromsø, og som senere tok navnet Hans Haakø
....

5 kommentarer:

Ellen Irgemo sa...

Hei.
Jeg har opplysninger å komme med om han som har malt dette bildet. Han var min mors onkel.
Hans navn er Håkon (Hokon)Johansen. Født i Tvedestrand 28.06.1903, Han var den siste av 8 søsken og hans far var Oskar Johansen, feiemester. Så vidt jeg vet blei Håkon boende i Tvedestrand.
Vå familie har flere bilder av ham,og jeg har ett på veggen her med motiv fra Gaustadtoppen ved Rjukan i Telemark. To av hans søstre giftet seg på Rjukan, så det er en naturlig tilknytning til dette motivet.

Vennlig hilsen Ellen (fastboende i Italia)

Jan R. Iversen sa...

Hei Ellen - og tusen takk for opplysningene. Jeg skal skrive navnet hans (samt bosted) på baksiden av bildet. Da blir det aldri mer noen tvil om hvem kunstneren var.
Vet du om han noen gang var på reise i Nord-Norge, og i hvilke år dette eventuelt kunne funnet sted?

Beste hilsen
Jan R

Anonym sa...

Hei! Dette kan også være Hans Johansen, født på Håkøya i Tromsø. Han byttet senere navn til Hans Haakø. Vi har et tidlig maleri av han, som er signert H. Johansen.

Jan R. Iversen sa...

Hei, ser ikke bort fra at du har rett. Da har vi i alle fall to alternativer - se kommentaren ovenfor. En Johansen fra Tvedestrand og en fra Håkøya. Takk for innspillet ditt

Anonym sa...

Hei. Om det er Håkon Johansen ifra Tvedestrand ,så er det min olderfar.